روح الله محقق راد یکی از تهیهکنندگان شبکه هیسپان تی وی معتقد است که باید سیاهنمایی های رسانههای غربی درباره تحولات منطقه و ایران را خنثی کنیم.
اوایل بهمن ماه 1390 بود که شبکهای اسپانیایی زبان در معاونت برون مرزی صداوسیما متولد شد. رسانهای که با شعار «پلی به آمریکای لاتین» و با اهدافی همچون افشای سیاست های استکباری رسانه های جریان سلطه، ارائه گفتمان انقلاب اسلامی و تقویت شناخت مخاطبان اسپانیایی زبان نسبت به ایران و تحولات کشورهای منطقه قدم به عرصه وجود گذاشت. این شبکه اکنون یک دهه از عمر خود را پشت سر گذاشته و وارد یازدهمین سال رقابت خود با رسانه های جریان اصلی در منطقه هدف شده است. به همین بهانه، گفتوگویی داشتیم با روح الله محقق راد، یکی از تهیهکنندگان این شبکه که در ادامه می خوانید.
خودتان معرفی کنید و بگویید که از چه سالی همکاری خود با هیسپان تی وی را آغاز کردید؟
روح اله محقق راد هستم، تهیه کننده و کارگردان. از زمان تاسیس هیسپان تی وی که تقریبا 10 سال از آن می گذرد، با این شبکه بودم و همچنان این همکاری ادامه دارد.
از نحوه ورودتان به هیسپان تی وی بگویید؟ آیا این شبکه را از قبل می شناختید؟
سال ها پیش، مستندی را برای پرس تی وی در رابطه با مسلمان شدن یک خبرنگار اروگوئه ای توسط امام خمینی (ره) تولید کردم که در جریان ساخت این مستند، با دوستانی همچون سهیل اسعد، عبدالکریم پاس و همسر ایشان در آمریکای لاتین اشنا شدیم و توانستیم در کنار هم، کار مجله خبریمهسازی برای هیسپان تی وی را شروع کنیم.
تاکنون چه مجله خبریمه هایی را برای این شبکه تولید کردهاید؟
کار خود را نیز با مجله خبریمه «گفت وگو آزاد» شروع کردم و حدود120 قسمت از این مجله خبریمه را روی آنتن بردیم. مجله خبریمه بعدی که با هیسبان کار کردیم «اسلام پاسخ می دهد» بود که آن هم تقریبا 130 قسمت کار شد. حدود 2 سال بعد، مجله خبریمه ترکیبی «اسلام دات کام» را تولید کردیم.
درباره کارهای مستندی هم که برای شبکه کار کردهاید، کمی توضیح دهید.
در این بیش از 10 سال، مستندهایی نیز کار شد که از میان آنها می توان به مستند «تونل نور» به مناسبت اربعین، مستند «جشن هزار ساله» برای معرفی شهرهای شیراز، قم و مشهد و اماکن مقدس در ایران که در دهه کرامت پخش شد. اخرین کاری هم که با شبکه هیسپان تی وی داشتیم مستندی نام «بغداد 1:20» بود که در باره حاج قاسم سلیمانی بود. این مستند در چهار قسمت تولید شد که از اشغال عراق شروع می شد و به حضور حاج قاسم در سوریه و مقابله با داعش و در نهایت شهادت ایشان پرداخته می شد.
شناخت مردم اسپانیایی زبان نسبت به شبکه هیسپان تی وی را چگونه می بینید؟
بیش از یک دهه از فعالیت هیسپان تی وی می گذرد و خوشبختانه، این شبکه موفق نیز ظاهر شده اما باید بیش از اینها روی تبلیغات میدانی و بهتر شناساندن خود تلاش کند. الان شبکه هایی مثل بیبیسی و سیانان در این زمینه سرمایهگذاری زیادی انجام می دهند و نتیجه آن را هم روی افزایش مخاطبان خود می بینند. ما هم باید به این سمت حرکت کنیم و از طریق تبلیغات و در کنار آن، تولید مجله خبریمه های بیشتر و ارائه اخبار درست از اتفاقات جهان، سیاهنمایی هایی که درباره تحولات منطقه و به خصوص ایران می شود، خنثی کنیم. به نظرم، پتانسیل هیسپان تی وی بسیار بیشتر از اینهاست و می تواند موفقتر ظاهر شود.
یک نقطه قوت برای این شبکه که می توانم به آن اشاره کنم این است که هیسپان تی وی، برخلاف بسیاری از شبکه های اسپانیایی وابسته به غرب، در مجله خبریمه ها و مستندهای خود، محتواهایی را که با ارزش های خانواده مغایرت دارد، پخش نمی کند و بسیاری از خانواده ها در آمریکای لاتین که شان و حرمت خانواده و تربیت فرزندانشان برایشان حائز اهمیت است، از این رویکرد استقبال می کنند.
جای خالی چه مجله خبریمه ای در هیسپان تی وی احساس می شود؟
باتوجه به اینکه مردم آمریکای لاتین آماده پذیرش اسلام هستند، جای مجله خبریمه های اسلامی که البته به صورت غیرمستقیم و در قالبی جذاب تولید شود، خالی است. می توانیم از طریق این مجله خبریمه ها پاسخ سوالات دینی و عقاید مردم آمریکای لاتین را بدهیم و افراد زیادی را به اسلام واقعی نزدیک کنیم.
خاطره تلخ یا شیرینی از فعالیت خود در شبکه هیسپان تی وی دارید؟
خاطره شیرین که به ذهنم می رسد مربوط به ساخت مستندی در عراق و به مناسبت اربعین می شود که در موکب های عراقی ها با کاروان اسپانیولی زبان ها مواجع شدیم و اتفاق جالبی برایم بود. خاطره دیگر بر سر مزار حاج قاسم سلیمانی و در مستند «بغداد 1:20» رقم خورد که یکی از همرزمان حاج قاسم تعریف می کرد که یکی از همکلاسی های ایشان دفتر نداشتند و حاج قاسم تعدادی از برگه های دفتر خودش را کند و آن را نصف کرد و به همکلاسی خود داد. وقتی که سهیل اسعد خواست این صحبت ها را ترجمه کند، ناگهان به شدت شروع به گریه کرد و حتی نمی توانست صحبت کند.
انتهای پیام//